Installationsguide disktrasehållare

Känner du dig osäker på hur du ska installera din nya disktrasehållare? Här kommer guidande information!

Viktigt: Innan du påbörjar installationen, se till att du har rätt typ av diskho och material som passar för användning med den magnetiska disktrasehållaren. Den är avsedd för diskhoar i stål och metall samt kompositdiskhoar. Den kan inte användas med diskhoar i sten eller porslin.

1. Att fästa magneterna
Själva beslaget är i två delar, en del som ska sitta "under diskhon" och den andra delen med själva disktrashållaren ska sitta i själva diskhon. Dessa två delar sitter ihop när du får hem din produkt. 
Placera disktrasehållaren där du vill ha den och sätt magneten som du har under din diskho på samma ställe. Då kommer magneterna dras ihop och disktrasehållaren fäster. Experimentera gärna runt lite vart du vill ha hållaren så att det passar dig och ditt kök. Vanligast är att ha hållaren på ena sidan alternativt mot sig. 
2. Det finns en tejpremsa på ena magneten, vad ska jag göra med den?
På delen som sitter "under vasken" finns en plastremsa som täcker en tejpbit. Egentligen behövs inte tejpen, hållaren ska sitta bra ändå. Men tanken med tejpen är att när du har experimenterat runt lite med vilken position man vill ha hållaren i vasken (på sidan eller mot sig är de två vanligaste alternativen) så drar man av tejpremsan och fäster på undersidan av vasken så att den sitter med både tejp och magnet, då får man ännu starkare fäste.
Viktigt: Tänk på att när du väl har placerat hållaren med tejp så kommer den vara svårare att flytta.


3. Hur identifierar jag vilken del som ska sitta på vilken sida om diskhon?
När du får din disktrasehållare sitter de två delarna ihop med en magnet. Dela på magneterna.
- Den magnet som har en tejpremsa på sig ska sitta "under diskho". Tejpremsan ska sitta mot diskhon.
- Den del som har själva disktrasehållaren/"armen" ska sitta i diskho.


4. Jag känner mig osäker på om hållaren verkligen orkar hålla upp disktrasan. Jag vill försäkra mig om detta innan jag fäster med tejp. Hur tar jag reda på det?
Om du inte fäster disktrasehållaren med tejp och axeln får för mycket vikt på sig så kommer magneterna på båda sidor av diskho att skruva på sig vilket leder till att axeln dippar nedåt. Detta kan skapa känslan av att magneterna inte är tillräckligt starka. Ett sätt att testa om magnetstyrkan är tillräcklig för just din disko är att göra följande steg:
1. Låt skyddet för tejpen sitta kvar, och magneten på utsidan av diskho vänd med tejpremsan in mot diskho som vanligt och placera disktrasehållaren på insidan av diskho.
2. Håll fast magneten på utsidan av diskho med en hand så att den inte skruvar på sig.
3. Därefter kan du testa lägga på en trasa eller trycka lätt med handen. Då ser du att själva axeln snabbt hittar rätt position och inte dippar. 
Experimentet innebär helt enkelt att din hand tillfälligt ersätter tejpen! Smart va?När väl testet är klart kan du lugnt hitta den perfekta positionen för din disktrasehållare, dra av tejpskyddet och börja använd din nya disktrasehållare!